B A D E M S Ü T Ü
Badem sütü, kalsiyum ve minerallerden zengindir.
İyi huylu kan yağlarını(HDL) arttırır. Kötü huylu kan yağlarını(LDL) düşürür.
Kolesterolü zeytinyağından iki misli fazla düşürür.
Badem sütünü kimler
kullanmamalıdır?
Olası yan etkileri nedeniyle badem sütü herkesin kullanımı için uygun değildir.
Badem guatrajen bir besindir. Tiroid guddesinin İYOTU tutmasını azaltarak tiroidin büyümesine yol açabilir.
Bu özelliği nedeniyle gebeler, emzikli anneler, yenidoğan ve süt çocukları kullanmamalıdır.
Oyun çocuklarında beslenme bozukluğuna yol açabilir.
Fındığa alerjisi olanlar kullanamaz.
Badem sütü kan şekerini artırır. Ensülin direnci , şeker hastalığı olanlar, metabolik sendromlular etkilenir.
Laktoz sorunu olanlarda klinik belirtiler artar.
Alerjik bünyelilerde deride döküntüler, kaşıntılar karın ağrıları, gaz, ishal oluşabilir.
Astımlılarda solunum problemi gözlenebilir
Nezle, soğuk algınlığı belirtileri gelişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder